Насловна

Стари Град почео припреме

Данас, 05.07.2021 са почетком у 18:00 шеф стручног штаба Триво Илић извршио је прозивку играча и тиме започео припреме за нову сезону у Српској лиги Војводина.

1
2
3
4
5
6
7

Почињу припреме за нову сезону

У понедељак 05.07.2021 у 18:00 почињи припреме Старог Града за нову сезону у Српској лиги Војводина. Прозивку играча ће обавити новопостављени шеф стручног штаба Триво Илић.

Триво је рођен 21.02.1966 године у Бачу. Као играч дуго година је играо у бачкопаланачким клубовима Текстилцу и Бачкој. Од 2008. се бави тренерским позивом и тренирао је клубове: Раднички – Шид, ЧСК – Челарево, Бачка – Бачка Паланка, Оџаци – Оџаци, Раднички – Сомбор, Млади Радник – Пожаревац, Цемент – Беочин и као асистент Напредак – Крушевац.

Триво добродошао у клуб!

Марко Нештицки напустио клуб

Марко Нештицки

Главни финансијер клуба, господин Марко Нештицки је после 3 године напустио клуб. Марко је клуб преузео 29.09.2018 и са својим малобројним сарадницима је успео да направи чудо и клуб из безизлазне ситуације, када је клуб имао само 3 лопте, направи клуб за респект. Марко је у клуб унео значајна средства, своје знање, време и несебично залагање. Већ у његовој првој сезони Стари Град је био убедљиво први (подручна лига Сомбор) и у том тренутку је направио највећи успех у историји клуба пласман у четврти ранг такмичења – Војвођанска лига Север. Већ наредне сезоне, као дебитант, клуб је успео да се пласира на друго место и направи још један историјски успех пласманом у трећи ранг такмичења – Српска лига Војводина. Марко се ту не зауставља и са клубом у веома јакој конкуренцији обезбеђује опстанак и пласман на 11. место (иза себе оставља много познатије тимове). Поред ових успеха, Марко је уложио и у инфраструктуру стадиона – доградио клупске просторије, поставио ограду око стадиона, направио прилазни пут, поставио платформу за снимање утакмица, …

Сав Марков ентузијазам је допринео да клуб за који је до пре 3 године ретко ко чуо направи клуб за респект. Клуб се Марку и фирми „Browell“ овом приликом захваљује за све што је учинио и жели му сву срећу како у својој фирми „Browell“ тако и у приватном животу. МАРКО, ХВАЛА ТИ ЗА СВЕ ШТО СИ УЧИНИО ЗА НАС.

Бачка 1901 (Суботица) – Стари Град

Стадион крај сомборске капије Суботица, 05.06.2021. Српска лига Војводина – коло 38. Судије: главни – Белић Душан, помоћници – Дрндаревић Вања и Радишић Дејан, четврти – Пјевац Душан. Делегат/контролор – Алексић Владан. Стрелци: Бачка 1901: Глишовић (’20), Стари Град: Глувић М (‘4), Крајновић (’22), Јухик (’25, ’71 и ’79), Родић (’56), Матијашевић (’58) и Радић (’83 – једанаестерац). Жути картони: Бачка 1901: Мезеи (’86), Стари Град: -.

Бачка 1901: Јовановић О, Шојић, Ђуровић, Бједов, Симић (од ’75 Јовановић Д), Мезеи, Анђић (од ’75 Маленчић), Глишовић, Жижа, Кежман, Крмар (од ’46 Ћулибрк).

Стари Град: Влајић В, Глувић М, Стојановић (од ’58 Радић), Танасић, Зекић (од ’69 Бањац), Влајић Ж (од ’69 Ковачевић), Крајновић (од ’55 Матијашевић), Родић, Илић М (од ’69 Илић В), Глувић Б, Јухик.

Брзо смо се опоравили од шамара из претходног кола. Од првог минута чета тренера Милана Јелића је била једини тим који је постојао на терену. Течном игром и потпуним залагањем смо ставили до знања да смо дошли по 3 бода. Већ у 4. минуту након ударца Миљана Глувића са неких 20 метара водимо са 1:0. У 20. минуту домаћини након једне наше грешке на средини терена изједначавају резултат на 1:1. Већ након 2 минута игре, тј у 22. минуту поново водимо, 2:1, Зекић продире по десној страни и у петерац упућује оштру приземну лопти коју Крајновић рутински спроводу у мрежу. У 25. минуту водимо са 3:1, једну повратну лопту Јухик претвара у гол, његов првенац у овој сезони. На одмор се отишло са овим резултатом. У 56. минуту изводимо корнер, Родић главом закуцава лопту у мрежу за 4:1. Матијашевић 3 минута након што је ушао у игру левицом са неких 7 метара шаље лопту у мрежу за 5:1. Јухик у 71. минуту постиже још један гол за 6:1 а у 77. минуту са леве стране подбада лопту преко истрчалог голмана за његов хет трик а наших 7:1. У 83. минуту након фаула над Танасићем Марко Радић изводи пенал и претвара га у коначних 8:1 за Стари Град.

Овом је спуштена завеса на дебитантску и успешну сезону Старог Града у трећем рангу такмичења – Српска лига Војводина. Играчи су послати на заслужен одмор.

слика 1
слика 2
слика 3
слика 4

најава утакмице 38. кола

најава утакмице

У суботу 05.06.2021 у оквиру последњег кола Српске лиге Војводина за сезону 2020/21 гостујемо у Суботици. На стадиону крај бувљака играмо против екипе Бачке. Утакмица почиње у 17:30.