Насловна

најава утакмице 36. кола

најава утакмие

Сутра, субота 22.05.2021 са почетком у 17:00, играју се утакмице 36. кола Српске лиге Војводина. Овог пута гостујемо у Новим Бановцима против екипе Омладинца. Као и у сваку утакмицу и у ову утакмицу идемо на победу. Сви играчи су спремни а не можемо рачунати само на Јухика који паузира због парних картона.

Стари Град – 1. мај (Рума) 0:0 (0:0)

Стадион Стари Град, 19.05.2021, 35. коло Српске лиге Војводина. Судије: главни – Зорић Драган, помоћници – Дрндаревић Вања и Кантор Мирослав, четврти – Петровић Никола. Делегат/контролор: Милановић Игор. Жути картони: Стари Град: Крајновић (’59) и Јухик (77). 1. мај: Осман (’25).

Стари Град: Влајић В, Глувић М, Стојановић, Танасић, Зекић, Крајновић (од ’81 Влајић Ж), Родић, Илић, Глувић Б, Јухик, Крстић.

1. мај : Рамадани, Томац, Ђокић, Спасић, Алексић (од ’67 Милојевић), Радишић (од ’82 Вучетић), Осман, Машић, Зец, Сремчевић, Вукановић (од ’75 Живковић).

Наставили смо серију непоражености. Данас смо за ривала имали, до овог кола, петопласирану екипу. Противник је био веома квалитетан и концентрисао се на одбрану. Ми смо у утакмицу ушли веома агресивно и силно мотивисани за нову победу. Прву шансу је имао Крајновић који је кренуо са ивице шеснаестерца ка голману али га је стамени штопер гостију спречио да ову шансу претвори у гол. Најбољу шансу на утакмици је имао Зекић када је искоса са леве стране погодио стативу. Поред ових шанси имали смо и пар полуприлика али су се гости одлично одбранили. Кад је већ рећ о гостима, они нису имали ни једну (полу)прилику већ су се определили за искључиву одбрану. Остаје жал што бар једном нисмо успели да материјализујемо одличну игру против такође одличног противника. Утакмица је била за фудбалске сладокусце, недостајали су само голови. Ми из утакмицу у утакмицу играмо све боље и права је штета што се ускоро ближи крај првенства.

најава утакмице 35. кола

најава утакмице

Сутра, среда 19.05.2021, смо опет домаћини. Овог пута у госте нам долази екипа 1.мај из Руме. Утакмица се игра у оквиру 35. кола Српске лиге Војводина а почетак је у 17:00. Налазимо се у одличној серији а надамо се да ћемо серију успешних резултата наставити и у овом колу те се надамо новој победи.

Стари Град – Војводина 1928 (Перлез) 5:2 (1:2)

Стадион Стари Град, 15.05.2021. Српска лига Војводина, коло 34. Судије: главни – Пјевац Душан, помоћници – Живковић Лука и Миодановић Владимир, четврти – Субашић Милорад. Делегат: Перовић Предраг. Контролор: Ћаћић Бранислав. Стрелци: Стари Град: Стојановић (’35. ’60), Глувић М (’70), Крстић (’79, једанастерац ’89), Војводина 1928: Живанов (’18) и Миклић (’44). Жути картони: Стари Град: – , Војводина 1928: Бошњак (’68).

Стари Град: Влајић В, Глувић М, Стојановић (од ’87 Бањац), Зекић (од ’46 Танасић), Влајић Ж (од ’80 Ковачевић), Илић, Радић, Глувић Б, Јухик, Матијашевић (од ’46 Крајновић), Крстић.

Војводина 1928: Магда, Бало, Рудић, Јешић, Малбашки, Мишић, Кнежевић О (од ’66 Бошњак), Стојичић (од ’80 Јефтић), Живанов (од ’82 Кнежевић М), Миклић (од ’66 Хованец), Џајски.

Стари Град је у утакмицу ушао под теретом фаворита и уз императив победе а овакве утакмице је уистину тешко играти. Но, без обзира на то кренули смо жестоку и већ у 1. минуту имамо стопроцентну шансу коју не користимо. И даље опседамо гол Војводине, стварамо прилике али гости из једне контре долазе у вођство. Нисмо психички пали већ и даљи играмо и опет промашујемо скоро па стопроцентну шансу. Убрзо изједначујемо када на једну одбијену лопту натрчава Небојша Стојановић и лопту закуцава у гол за 1:1. И када смо очекивали да поведемо и мирно одемо на полувреме гости ни из чега у 44. минуту прелазе у ново вођство од 2:1 и у нашу екипу уносе велику дозу нервозе. Срећом, полувреме је одмах након вођства гостију што нам даје прилику да се саберемо и нешто променимо у игри. У полувремену вршимо две измене, улазе Танасић и Крајновић што се одмах осетило у игри. Већ у 60. минуту изједначење, продор Небојше Стојановића по десној страни који искоса шаље лопту гол за 2:2. То нас није задовољило већ настављамо истим темпом. Из једног корнера у 70. минуту набачену лопту Миљан Глувић главом шаље у гол и по први пут на утакмици доводи нас у вођство, 3:2. И даље нападамо. Наш најбољи стрелац Немања Крстић на једну дубинску лопту главом вара истрчалог голмана Војводине и доводи нас у вођство, 4:2. Сад се већ лакше дише па у игру уводимо Ковачевића и младог Бањца. Управо Марко Бањац је играч над којим је направљен прекршај за пенал у 89. минуту. Сигуран извођач најстроже казне је Немања Крстић за коначних 5:2.