Насловна

најава утакмице 32. кола

најава утакмице

Сутра, субота 01.05.2021 са почетком у 16:30 су на програму утакмице 32. кола Српске лиге Војводина. На нашем терену дочекујемо другопласирану екипу Раднички 1912 из Сомбора. У задња 4 кола имамо одличан скор: 2 нерешене па 2 победе. Здравствено стање у екипи је одлично и нема повређених играча. Због парних жутих картона једино не можемо рачунати на Крајновића. Играчи су пуни самопоуздања и можемо очекивати пун допринос наших играча за нову победу.

Јединство (Стара Пазова) – Стари Град 0:1 (0:0)

Стадион Јединства, Стара Пазова. Среда 28.04.2021. Судије: главни – Јанковић Александар, помоћници – Радосављевић Владимир и Милановић Петар, четврти – Мрђа Неђо. Делегат: Николић Зоран. Контролор: Брдар Илија. Стрелац: Стари Град: Крстић (’84). Жути картони: Јединство: Маодуш (’62), Стари Град: Крајновић (’74).

Јединство: Јовишић, Качар (од ’46 Бељић), Вујовић (од ’46 Марковић), Рагиповић (од ’87 Тошић), Зељковић, Маодуш, Живановић, Радосављевић, Жиловић, Перовић (од’72 Лазић), Аничић.

Стари Град: Влајић В, Глувић М, Стојановић (од ’46 Илић), Танасић, Зекић, Влајић Ж, Крајновић (од ’76 Матијашевић), Родић, Глувић Б, Јухик, Крстић.

Веома важна победа Старог Града. Утакмица је одиграна по доста хладном времену са пљуском у првом полувремену. Терен је био веома лош па је омео наше момке да у потпуности покажу нашу препознатљиву брзу игру са кратким пасовима. Но, како противнику тако и нама. Снашли смо се и од првог минута смо играли отворено исто као и домаћин. Игра без калкулација и доноси чар гледања овог спорта. Нападали смо али су се све акције завршавали око шеснаестерца без изгледније прилике за гол. У 42. минуту смо имали стопроцентну шансу. Зекић је добио пас лопту са средине терена и кренуо сам ка корпулентном голману Јовишићу који главом скоро да додирује пречку. Када смо је већ видели у голу голман домаћина је крајним напором успео да је избаци у корнер. На полувреме се отишло резултатом 0:0. Друго полувреме је донело исту игру као и у првом полувремену. Нападамо и даље али напада и домаћин. Наш голман Вук Влајић је у пар наврата опет био на висини задатка. Како се ближио крај утакмице почела је права опсада гола домаћина. Из једне од прилика виспрени Крстић шаље ниску лопту иза леђа голмана Јовишића за неописиву радост играча Старог Града. Само 2 минута касније најбоља шанса утакмице, актер опет Крстић. Убачену лопту са бока Крстић пребацује гол са 5 метара. На ту акцију брзи заборављамо јер судија након пар минута свира крај и у Бачку Паланку се враћамо са потпуно заслужена 3 бода.

слика 1
слика 2

најава утакмице 31. кола

најава утакмице

Осокољени одличном игром и веома важном победом против екипе Бечеја сутра, среда 28.04.2021 са почетком у 16:30, гостујемо у Старој Пазови против екипе Јединства. Надамо се да ће наши момци поновити игру из претходног кола и да ће се у Бачку Паланку вратити са сва 3 бода.

снимак утакмице Стари Град – Бечеј 1918 4:3(1:0)

снимак утакмице Стари Град – Бечеј 1918

Стари Град – Бечеј 1918 4:3 (1:0)

Стадион Стари Град, субота 24.04.2021. Судије: главни – Пјевац Душан, помоћници – Живковић Лука и Зорић Душан, четврти – Гњатовић Марко. Делегат: Јелисавац Владимир. Контролор: Пандуров Жива. Стрелци: Стари Град: Влајић Ж (’25), Крстић (’47. ’65 и ’79), Бечеј 1918: Тишма (’63 једанаестерац, ’90 једанаестерац), Краиновић (’81). Жути картони: Стари Град: Влајић В (’67), Крајновић (’70). Бечеј 1918: Илић (’23), Тутњевић (’39), Воргучин (’55), Кобиљски (’69), Милин (’75), Томић (’78).

Стари Град: Влајић В, Глувић М, Стојановић, Танасић, Зекић (од ’80 Ковачевић), Влајић Ж (од ’79 Познановић), Крајновић (од ’70 Матијашевић), Родић, Глувић Б, Јухик, Крстић.

Бечеј 1918: Милованов, Милин, Тодоровић, Тутњевић, Кобиљски, Илић (од ’77 Митровић), Мастило (од ’59 Томић), Нијемчевић (од ’46 Краиновић), Воргучин, Прерадов (од ’59 Хасичић), Томчић (од ’59 Тишма).

По веома лепом времену значајна победа Старог Града. Од првог минута показали смо ко је домаћин данашње утакмице. Данас смо показали веома дисциплиновану и борбену игру какву наш тим квалитетом и заслужује. Гранитна млађана одбрана је у потпуности обавила задатак. Иако смо примили 3 гола, само један је био из игре. У 25. минуту иако већ дуже време вуче повреду капитен Жарко Влајић показује мајсторство, вара истрчалог голмана гостију за 1:0. Недуго затим имамо стопроцентну шансу за Јухика али резултат остаје исти. До полувремена смо и даље играли исту игру али није било промене резултата. У другом полувремену смо кренули истим темпом и већ нако 2 минута игре данас нерешива енигма за госте нападач Немања Крстић користи несмотреност гостујуће одбране и доводи нас у вођство од 2:0. Гости покушавају да нешто учине али наша млађана одбрана не дозвољава да се нападачи гостију разиграју. У 63. минуту гости из једанаестерца смањују на 2:1. Но, у нашим редовима не долази до опуштања и већ након 2 минута повећавамо на 3:1. Стрелац опет Немања Крстић. Нападамо и даље и имамо још једну стопроцентну прилику када смо имали контранапад и Танасић не успева да савлада истрчалог голмана гостију. У 79. минуту Немања Крстић се још једном уписује у стрелце и доводи нас у вођство од 4:1. Гости крећу на све или ништа и већ након 2 минута смањују резултат на 4:2. У надокнади времена нови једанаестерац за госте који га претварају у гол за коначних 4:3.

Све у свему веома потпуно заслужена и значајна победа Старог Града. Били смо много бољи него што то коначан резултат показује.

Loading...