Јединство (Стара Пазова) – Стари Град 0:1 (0:0)

Стадион Јединства, Стара Пазова. Среда 28.04.2021. Судије: главни – Јанковић Александар, помоћници – Радосављевић Владимир и Милановић Петар, четврти – Мрђа Неђо. Делегат: Николић Зоран. Контролор: Брдар Илија. Стрелац: Стари Град: Крстић (’84). Жути картони: Јединство: Маодуш (’62), Стари Град: Крајновић (’74).

Јединство: Јовишић, Качар (од ’46 Бељић), Вујовић (од ’46 Марковић), Рагиповић (од ’87 Тошић), Зељковић, Маодуш, Живановић, Радосављевић, Жиловић, Перовић (од’72 Лазић), Аничић.

Стари Град: Влајић В, Глувић М, Стојановић (од ’46 Илић), Танасић, Зекић, Влајић Ж, Крајновић (од ’76 Матијашевић), Родић, Глувић Б, Јухик, Крстић.

Веома важна победа Старог Града. Утакмица је одиграна по доста хладном времену са пљуском у првом полувремену. Терен је био веома лош па је омео наше момке да у потпуности покажу нашу препознатљиву брзу игру са кратким пасовима. Но, како противнику тако и нама. Снашли смо се и од првог минута смо играли отворено исто као и домаћин. Игра без калкулација и доноси чар гледања овог спорта. Нападали смо али су се све акције завршавали око шеснаестерца без изгледније прилике за гол. У 42. минуту смо имали стопроцентну шансу. Зекић је добио пас лопту са средине терена и кренуо сам ка корпулентном голману Јовишићу који главом скоро да додирује пречку. Када смо је већ видели у голу голман домаћина је крајним напором успео да је избаци у корнер. На полувреме се отишло резултатом 0:0. Друго полувреме је донело исту игру као и у првом полувремену. Нападамо и даље али напада и домаћин. Наш голман Вук Влајић је у пар наврата опет био на висини задатка. Како се ближио крај утакмице почела је права опсада гола домаћина. Из једне од прилика виспрени Крстић шаље ниску лопту иза леђа голмана Јовишића за неописиву радост играча Старог Града. Само 2 минута касније најбоља шанса утакмице, актер опет Крстић. Убачену лопту са бока Крстић пребацује гол са 5 метара. На ту акцију брзи заборављамо јер судија након пар минута свира крај и у Бачку Паланку се враћамо са потпуно заслужена 3 бода.

слика 1
слика 2