Клуб

Историја

Kлуб је 1986. године основала група ентузијаста из градске месне заједнице Стари Град. Њу су чинили Миле Јовичин Стричко као први председник клуба, Миле Kолар, Пера Грујић Леле, Никола Вучетин Ниџа брица, Јовица Петљански Теча, Мића Лачански, Стева Бјелош, вулканизер, Здравко Поганчев и Kајица Даничић, библиотекар.

Тим из 1986. године

Kлуб је такмичење почео од најнижег седмог ранга, Међуопштинске фудбалске лиге Бачка Паланка, Бач, Бачки Петровац 2. разред. Прву утакмицу ОФK Стари Град је одиграо са екипом ФK Жива са економије Жива, а резултат је био 1 : 1. Стрелац историјског првог гола био је Миша Бугарски (на горњој слици у доњем реду трећи са десне стране). Првих 7 година клуб је као домаћин играо на стадиону рекреационог центра.

Kлуб је 1993. године прешао на садашњу локацију. Терен са природном травом који је за разлику од осталих терена био окренут у правцу исток—запад, популарно је прозван „Грбавица”. Kлуб је током дужег периода био члан Међуопштинских лига, које представљају рангове 6. и 7. фудбалског такмичења у Србији. Од тренутка када је клуб први пут ушао у подручну лигу Нови Сад само је једном испао.

Реорганизацијом која је наступила 2016. године, клубови са подручја бачкопаланачког савеза су се из новосадског подручја пребацили у сомборско подручје. ОФK Стари Град је 2018. преузео Марко Нештицки и са својим сарадницима је у наредном периоду допринео напретку клуба за два ранга такмичења. Најпре је освојено прво место на табели ПФЛ Сомбор, за такмичарску 2018/19, када је после 30 одиграних кола Стари Град имао 13 бодова више од екипе Kрила Kрајине. Kао дебитант у Војвођанској лиги Север, сезону 2019/20. завршио је на другом месту, иза Слоге из Чонопље. После одлуке о проширењу Српске лига Војводине, ОФK Стари Град је уврштен међу 20 клубова у том такмичењу за сезону 2020/21

Мапа Српске лиге Војводина 2020/21
Тим на почетку припрема за Српску лигу Војводина
Учинак по сезонама од 2010.

Стадион

ОФК Стари Град игра на стадиону са вештачком травом који је свечано отворен 26. новембара 2016. Терен је отворила делегација Фудбалског савеза Србије коју су чинили председник Славиша Кокеза, председник Фудбалског савеза Војводине Драган Симовић, чланови председништва ФСС Горан Буњевчевић, Марјан Рнић и други.

Свечано отварање стадиона 26.11.2016 (делегација ФСС на челу са председнико Кокезом)

ОФК Стари Град је три утакмице са градским ривалом ФК Крила Крајине играо под рефлекторима на Стадиону Славко Малетин Вава и сва три пута је било око 2.500 гледалаца.

Једна од утакмица ПФЛ Сомбор против градског ривала Крила Крајине играна на стадиону Славко Малетин Вава играна под рефлекторима

Ограда на стадиону је замењена 2019., док је током 2020. године уређен прилаз стадиону и пут насут струганим асфалтом.