Раднички 1912 (Сомбор) – Стари Град 0:1 (0:0)

Српска лига Војводина 2021/22 коло 07, градски стадион Сомбор, 25.септембар 2021. Гледалаца: 100. Судије: главни – Јанковић Александар, помоћници – Љубинковић Бранислав, Петровић Стефан, четврти – Петровић Растко. Делегат: Дрљача Миодраг. Контролор: Вучић Дејан. Стрелац: Костић Лука (’90+4). Жути картони: Раднички 1912: Дрвар (’23), Јухик (’60), Антунић (’77). Стари Град: Родић (’45+1), Тасић (’78), Зељковић (’79), Костић (’88).

Раднички 1912:Везмар, Леђанац, Авдић (од ’60 Ранчић), Мирков, Ковачевић (од ’81 Милисављевић), Ђурђев (од ’46 Јухик), Васиљевић, Деспотовић, Гороњић, Дрвар (од ’46 Швељо), Антунић (од ’87 Ристић).

Стари Град: Кнежевић, Ракић, Глувић М, Торбица (од ’60 Стојановић), Костић, Тасић (од ’90+2 Ћирић), Зељковић, Родић, Илић М, Седлар, Глувић Б.

Након серије од 3 везана пораза Стари Град је у утакмицу ушао као апсолутни аутсајдер. Но, то није омело да дебитантски наступ тренера Милана Јелића прође веома успешно. Јелић је тактички одлично спремио екипу која је у потпуности парирала екипи Радничког. Од првог минута видели смо обострано отворену игру. Стари Град је парирао високим пресингом и тако тежиште игре пребацио на половину терена. Ипак, зрелије прилике је имао домаћин, у два наврата ударци главом су били доста близу гола. Но ни ми нисмо имуни на шут на гол и у два наврата смо имали изгледне шансе, слободњак Ракића са тридесетак метара и ударац Тасића искоса са десне стране. На полувреме се отишло са 0:0. Друго полувреме је донело још отворенију игру а с тиме и више прилика. Како се приближавао крај утакмице домаћин је све више и више притискао и тежиште игре пребацио на нашу половину. Судија је утакмицу продужио за 4 минута. Када смо стрепели да у надокнади времена не примимо гол услед навале домаћина и прижељкивали да судија што пре свира крај утакмице у задњим секундама утакмице је уследила полуконтра. Лопту је с десне стране повео Ћирић који је у игру ушао само 2 минута раније и са ивице шеснаестерца упутио изванредно прецизан центаршут и као на тацни упослио Костића коме је преостало само да се у маниру врсног стрелца баци на лопту и лопту главом смести у гол противника што доноси неописиву радост играча и навијача Старог Града. Пар секунди касније судија свира крај и 3 злата вредна бода одлазе у Бачку Паланку.

извештај утакмице Телевизије Сомбор