Слобода (Нови Козарци) – Стари Град 1:1 (0:0)

Субота, 20.03.2021, стадион „Илија Пантелић“ Нови Козарци. Судије: главни: Бечановић Александар; помоћници: Милановић Петар и Радосављевић Владимир; делегат: Дакић Милан; контролор: Јевтић Бојан. Стрелци: Слобода – Павловић (’85), Стари Град – Влајић (’81). Жути картони: Слобода – Русић (’21), Врбачки (’75) и Ћулибрк (’90+3); Стари Град – Глувић Б (’48) и Јухик (’63).

Слобода: Живков, Мијатовић (од ’63 Врбачки), Павловић, Ћулибрк, Галић (од ’71 Рељић), Цвијановић, Савић (од ’71 Маљукан), Ћосић, Кондић (од ’71 Гавриловић), Русић (од ’49 Спахић), Ердељан.

Стари Град: Бузаџија, Текић (Зекић), Глувић М, Стојановић (од ’46 Јухик), Танасић, Влајић Ж, Крајновић (од ’46 Матијашевић), Родић, Илић, Глувић Б (Бајић), Крстић.

По веома хладном и ветровитом времену данас је у Новим Козарцима виђен фудбал достојан овог ранга такмичења. Обе екипе су у меч ушле отворено, борба прса у прса. Око неутралног посматрача је могло видети отворен фудбал, пун борбености, лепих акција и без опструкције игре. Стари Град је имао иницијативу у првом полувремену а Слобода у другом. Било је доста шанси и полушанси за обе екипе. И поред свега наведеног на полувреме се отишло са резултатом 0:0. У другом полувремену смо видели идентичну борбу а из наше перспективе вреди истаћи одбрану Бузаџије у прилици 1 на 1 као и одличан ударац на гол Петра Танасића ког је одличном парадом одбранио голман гостију. Пред сам крај утакмице у једној од акција најбоље се сналази наш капитен Влајић и доноси нам вођство од 1:0. Само четири минута касније слободан ударац за домаћина око аут линије на око 30-так метара од нашег гола. Центаршут у петерац Бузаџија одбија лопту која у гужви стиже до играча домаће екипе који јаким ударцем лопту шаље у мрежу за 1:1. До краја утакмице се и даље играло отворено и било је још пар полуприлика за обе екипе. Утакмицу је могла добити како домаћа тако и гостујућа екипа тако да је остварен резултат према дешавањима на терену и најправеднији.

Вреди истаћи гостопримство домаће екипе какву до сада још нисмо имали прилике осетити. Слобода је клуб који како по организацији а поготово инфраструктури заслужује већи степен такмичења од тренутног. Стари Град се овом приликом јавно захваљује домаћину на указаном гостопримству и фер и коректној игри.

слика 01
слика 02
слика 03
слика 04
слика 05
слика 06
слика 07
слика 08
слика 09