Стари Град – Јединство (Стара Пазова) 1:0 (1:0)

Стадион Стари Град, субота 05.03.2022, Српска лига Војводина 2021/22, коло 16. Судије: главни: Граховац Алекса, помоћни: Вујанов Здравко и Рунић Милан, четврти: Самац Саша. Делегат/контролор: Обрадовић Милан. Стрелац: Глувић Миљан (’11). Црвени картон: Стари Град: Леђанац Александар (’52). Жути Картони: Стари Град – Кнежевић Иван (’53) и Вујић Бојан (’63), Јединство – Маодуш Александар (’16), Иветић Александар (’53) и Матовић Немања (’86).

Стари Град: Кнежевић, Миланов, Родић, Глувић, Костић, Седлар (од ’86 Томовић), Срнка (од ’52 Јевтић), Вујић, Торбица (од ’66 Зиндовић), Ракић, Леђанац.

Јединство: Стаилковић, Матовић, Иветић, Моравац, Пађен, Маодуш, Стевановић, Бељић, Живановић, Пилиповић (од ’68 Ђорђевић), Жижа.

После скоро 4 месеца од последње утакмице на домаћем терену коначно се закотрљала лопта на вештаку и то за нас веома успешно. Императив победе није нас спутао да пружимо квалитетну и веома борбену партију. Од самог почетка смо успоставили иницијативу и већ у 11 минуту долазимо до вођства од 1:0 што је, испоставило се, био и коначан резултат утакмице. Костић је извео корнер а Глувић је са ивице петерца смешта у мрежу. И даље настављамо истом игром и стварамо неколико шанси. У међувремену гости постижу погодак али је помоћни судија одмах сигнализирао офсајд тако да овај погодак није признат.

Чим је кренуло друго полувреме варнице на терену. После једног прекршаја на средини терена главни судија Леђанцу показује директан црвени картон и 40 минута играмо са играчем мање. Гости то користе и почињу да нас притискају. Но како је време отицало почиле смо да нападамо и као да нисмо имали играча мање и до краја утакмице смо видели 3 веома добре шансе: за нас статива Глувића и одличан шут Костића а за госте на 2-3 минута до краја шут са 10-так метара преко гола.

Вреди похвалити игру и залагање домаћих играча док су се гости приказали у много квалитетнијем издању него што су то били јесенас као домаћини.