Стари Град – Раднички 1912 (Сомбор)

Стадион Стари Град, субота 16.04.2022, Српска лига Војводина 2021/22 коло 22. Гледалаца: 100. Судије: главни – Кузмановић Немања, помоћни – Ковач Страхиња и Николић Владимир, четврти – Репчек Иван. Делегат/контролор: Каталинић Александар. Стрелци: 1:0 Тасић Владимир (’44), 2:0 Костић Лука (’48), 3:0 Тасић Владимир (’59), 3:1 Авдић Мехмед (’74 пенал). Жути картони: Стари Град: Вујић Бојан (’51), Баланго Саша (’74), Кнежевић Иван (’75), Ракић Зоран (’90+2), Раднички 1912: Ранчић Немања (’75), Стевановић Никола (’90+2).

Стари Град: Кнежевић Иван, Миланов Јован (од ’70 Баланго Саша), Глувић Миљан, Тасић Владимир (од ’70 Зиндовић Никола), Костић Лука, Седлар Огњен (од ’90+3 Бјелош Бранко), Јевтић Дејан, Вујић Бојан, Торбица Милутин (од ’87 Стојановић Небојша), Ракић Зоран (од ’90+3 Срнка Станислав), Леђанац Александар.

Раднички 1912: Ћопић Марко, Дашић Драган, Стевановић Никола, Јухик Дејан (од ’63 Лазовић Никола), Авдић Мехмед, Мирков Александар, Ђурђев Дејан, Миловановић Василије Вељко (од ’53 Ранчић Немања), Качаревић Јован, Карталија Немања, Васиљевић Иван.

Иако смо пред утакмицу били тотални аутсајдери у потпуности смо надиграли противника: и резултатом а поготово игром; ово је била најбоље приказана игра од почетка првенства – пуно трчања, лепих акција, шмекерских потеза и залагања до крајних граница.

Од почетка смо кренули у рововску борбу. Ређале су се акције и са једне и са друге стране. Од наших акција вреди истаћи шансу када је Тасић ударцем главом за мало био непрецизан и шансу Костића. И када се очекивало да ће се на полувреме отићи без голова Ракић луцидно проиграва Тасића који избија сам пред голмана и доноси нам велику радост за 1:0.

У другом полувремену смо од старта кренули као да је 0:0 и већ у 48. минуту водимо са 2:0. Са десне стране продире Торбица, лопту упућује у шеснаестерац, Тасић је пропушта кроз ноге а на лопту натрчава Костић и смешта је у гол. После једне неуспеле офсајд замке у 59. минуту лопту прихвата Седлар, шаље лопту у средину ка Торбици који је пропушта кроз ноге а на њу натрчава Тасић и закуцава је под пречку за 3:0. Неколико минута касније Тасић је након изведеног корнера шаље главом у гол али је голман гостију крајним напором шаље у корнер. Од овог тренутка гости иду на све или ништа и стварају неколико (полу)прилика али је наша одбрана била на месту. У 74. минуту судија након једног старта Саше Баланга показује на белу тачку за госте коју у гол претвара Мехмед Авдић. До краја утакмице смо видели још неколико шанси како за нас тако и за госте.

Утакмица која мами публику на стадион. Обострано борбена утакмица пуна лепих потеза а за наше момке једно велико БРАВО. Тако се бори за боје клуба.