Стари Град – Тиса (Адорјан) 5:1 (2:0)

Стадион Стари Град, субота 30.10.2021, Српска лига Војводина 2021/22 коло 12. Гледалаца: 80. Судије: главни – Бибин Алекса, помоћници – Љубинковић Бранислав и Петровић Стефан, четврти – Белић Душан. Делегат/контролор – Милошевић Драган. Стрелци: 1:0 Зељковић (‘1), 2:0 Костић (‘6), 3:0 Костић (’59), 4:0 Илић М (’65), 4:1 Золнајић (’71), 5:1 Стојановић (’82). Жути картони: Стари Град – Илић М (’32) и Тасић (’43); Тиса – Лазић (12).

Стари Град: Кнежевић, Глувић М, Стојановић, Тасић, Костић, Зељковић (од ’46 Ракић), Родић, Илић М, Бајић, Седлар, Глувић Б.

Тиса: Лазић, Фењсаруши (од ’46 Кудрић), Дамјановић (од ’85 Манојловић), Миликић (од ’85 Орчић), Фејеш (од ’68 Шавија), Матијашевић, Јоветић, Провчи (од ’46 Томишић), Шинковић, Золнајић, Славуљица.

Резултат је пред почетак био од великог значаја за обе екипе. Под притиском се тешко игра а често и губе бодови. Но, за нас је кренуло како треба. Већ у првом минуту 1:0 за нас. Убачај са леве стране, лопта долази до Тасића који је враћа до Зељковића. Зељковић шутира у гол, голман брани а лопта се поново враћа до Зеље који овог пута не прашта и велика радост за играче Старог Града. Овим смо збацили притисак са себе и самим тим и себи дали елана за наставак игре што се убрзо и показало као делотворно. Већ у 6. минуту 2:0 за нас. Продор Небојше Стојановића по десној страни који је убацује на другу стативу а Лука Костић је маниром искусног стрелца убацује у гол. До краја првог полувремена смо видело обострано нападачку игру где су гости 3 пута озбиљно запретили голману Кнежевићу који сва 3 пута реагује на импресиван начин и спречава госте да се врате у игру. И ми смо имали озбиљну шансу када је Владимир Тасић на убачену лопту изашао сам пред голмана гостију али погађа стативу. На одмор се отишло резултатом 2:0. Наставак доноси исту игру као и у првом полувремену и у кратком времену имамо 2 шансе. Убрзо, у 59. минуту долазимо до 3:0. Тасић након неуспеле офсајд замке убацује лопту до Костића који постиже свој други гол на утакмици. Већ 6 минута након трећег гола постижемо и четврти. Милош Илић продире по левој страни и негде са десетак метара закуцава лопту у рашље. Овим се задовољавамо и долази до опуштања у нашој игри што гости кажњавају већ након 6 минута када смањују на 4:1 а убрзо након тога имају још једну шансу. Шансу има и Тасић када на центаршут главом лопту пребацује преко пречке. У 82. минуту Ракић лопту шаље до Тасића који је погледом тражи Небојшу Стојановића, додаје му лопту а Неба је прецизно шаље у гол за коначних 5:1. Све у свему потпуно заслужена победа момака у жутим дресовима. Поред 5 постигнутих голова обећавајућа је и наша игра са пуно трчања, акција и пожртвовања а надамо се да ће то коначно дати и резултат у наредним утакмицама.

шансе и голови са утакмице Стари Град – Тиса