Стари Град – Војводина 1928 (Перлез) 5:2 (1:2)

Стадион Стари Град, 15.05.2021. Српска лига Војводина, коло 34. Судије: главни – Пјевац Душан, помоћници – Живковић Лука и Миодановић Владимир, четврти – Субашић Милорад. Делегат: Перовић Предраг. Контролор: Ћаћић Бранислав. Стрелци: Стари Град: Стојановић (’35. ’60), Глувић М (’70), Крстић (’79, једанастерац ’89), Војводина 1928: Живанов (’18) и Миклић (’44). Жути картони: Стари Град: – , Војводина 1928: Бошњак (’68).

Стари Град: Влајић В, Глувић М, Стојановић (од ’87 Бањац), Зекић (од ’46 Танасић), Влајић Ж (од ’80 Ковачевић), Илић, Радић, Глувић Б, Јухик, Матијашевић (од ’46 Крајновић), Крстић.

Војводина 1928: Магда, Бало, Рудић, Јешић, Малбашки, Мишић, Кнежевић О (од ’66 Бошњак), Стојичић (од ’80 Јефтић), Живанов (од ’82 Кнежевић М), Миклић (од ’66 Хованец), Џајски.

Стари Град је у утакмицу ушао под теретом фаворита и уз императив победе а овакве утакмице је уистину тешко играти. Но, без обзира на то кренули смо жестоку и већ у 1. минуту имамо стопроцентну шансу коју не користимо. И даље опседамо гол Војводине, стварамо прилике али гости из једне контре долазе у вођство. Нисмо психички пали већ и даљи играмо и опет промашујемо скоро па стопроцентну шансу. Убрзо изједначујемо када на једну одбијену лопту натрчава Небојша Стојановић и лопту закуцава у гол за 1:1. И када смо очекивали да поведемо и мирно одемо на полувреме гости ни из чега у 44. минуту прелазе у ново вођство од 2:1 и у нашу екипу уносе велику дозу нервозе. Срећом, полувреме је одмах након вођства гостију што нам даје прилику да се саберемо и нешто променимо у игри. У полувремену вршимо две измене, улазе Танасић и Крајновић што се одмах осетило у игри. Већ у 60. минуту изједначење, продор Небојше Стојановића по десној страни који искоса шаље лопту гол за 2:2. То нас није задовољило већ настављамо истим темпом. Из једног корнера у 70. минуту набачену лопту Миљан Глувић главом шаље у гол и по први пут на утакмици доводи нас у вођство, 3:2. И даље нападамо. Наш најбољи стрелац Немања Крстић на једну дубинску лопту главом вара истрчалог голмана Војводине и доводи нас у вођство, 4:2. Сад се већ лакше дише па у игру уводимо Ковачевића и младог Бањца. Управо Марко Бањац је играч над којим је направљен прекршај за пенал у 89. минуту. Сигуран извођач најстроже казне је Немања Крстић за коначних 5:2.