Вршачки брег превисок за равничаре: Вршац – Стари Град 3:0 (1:0)

21.11.2020. Градски стадион Вршац

Српска лига Војводина – коло 18

Судије: главни – Бибин Алекса, помоћници – Вујанов Здравко, Радишић Дејан, четврти – Бикић Никола. Делегат/контролор – Суботић Урош

Стрелци: Сарајлин (’32 пенал, ’72), Грек (’65)

Жути картони: Вршац (Пуповић ’35, Османовић ’70), Стари Град (Крстић ’27, Илић ’32, Бузаџија ’36, Јухик ’56)

ОФК Вршац: Јеверичић, Благојевић, Пуповић (од ’68 Бељин), Сарајлин, Спасић, Врањеш (од ’58 Грек), Благојевић (од ’79 Чејић), Лазевски, Илић, Вујић (од ’79 Главинић), Османовић.

Стари Град: Бузаџија, Текић, Глувић Миљан, Стојановић, Влајић, Тодоровић, Илић (од ’60 Новевски), Радић, Глувић Бојан (од ’46 Вујић), Јухик, Крстић (од ’71 Будисављевић).

Ослабљена екипа Старог Града неиграњем Јевића и Танасића због жутих картона, Крајиновића због болести и Батинице због приватних разлога се ипак надала да се из Вршца може вратити са повољним исходом. Но, по први пут ове сезоне, то нам нису дозволили људи који деле (не)правду. Од првом минута нам је стављено до знања ко овде треба да победи. Различит критеријум за суђење прекршаја је био очигледан. У 30. минуту Бузаџија хвата висинску лопту и на изненађење гостију судија свира пенал. Џаба су били протести гостију судија је био неумољив а гости из пенала долазе у вођство. Домаћини и даље врше притисак на судију да досуди још пенал(а) а домаћи играчи поред тога настављају и са грубљом игром и повређују нам Бојана Глувића који је морао да напусти терен и оде у болницу на преглед. Домаћини без иједне шансе у првом полувремену воде са 1:0. Поред тога што смо били десетковани тенденционо суђење је утицало да у наставку изгубимо концентрацију и да покажемо слабију игру.

Већ почетком другог полувреман нови пенал за домаћина, овог пута оправдано после несмотреног старта Јухика. Но, Бузаџија се истакао и хвата живу лопту. Домаћини и даље притискају. У једној од тих акција у 65. минуту Вујић испуцава лопту која погађа противничког играча и лопта улази у гол. Само 7 минута касније 3:0 за домаћина. До краја утакмице домаћин је имао још пар полуприлика али је остао резултат из 72. минута.